- Historien bakom Nöjders Ro

För snart tio år sedan när vi flyttade till gården föddes en idé om att bygga en stuga här hemma. Under lång tid var det något vi bara drömde om, men 2022 fick vi äntligen möjligheten att genomföra vårt drömprojekt och sommaren 2023 stod stugan färdig för uthyrning! Det roligaste är att den blev så mycket bättre än vad vi trodde var möjligt, och här har vi skapat en plats där vi själva skulle vilja bo!

Den står helt ostört i en skogsglänta, i direkt anslutning till en liten tjärn. Stugan låter dig som gäst komma till en plats så nära naturen man kan bara komma, med vilda djur intill husknuten. 

Stugan är unik på många sätt. Dels för hur den ligger, men samtidigt för hur den är byggd. Nästan allt virke kommer från vår egen skog, förädlad av Lars med hjälp av ett lokalt litet sågverk. Själva idén var att ta tillvara på så mycket som möjligt, vilket fick till följd att alla delar som blir av en sågad stock faktiskt sitter på stugan. Bakarna (den rundade delen) ligger på taket, och brädorna sitter som väggbeklädnad. Hängrännorna är också gjorda av samma virke och infästningen av en lokal smed.

Invändigt har vi inrett stugan toppmodernt, med den lilla detaljen att det faktiskt saknas el och rinnande vatten. Det har vi löst genom vattendunkar med fotpump och en förbränningstoalett. Man kan alltså både duscha, gå på toa och diska- men det betyder att man behöver värma sitt vatten själv till duschen eller till diskvattnet. Det är också väldigt dålig telefon-täckning vid stugan, och vi valde platsen delvis på grund av det. Vi är övertygade om att alla människor mår bättre och blir mindre stressade av att vara här och nu, och lite mindre beroende av telefoner och wifi.