- Maten och upplevelsen -

Maten är en stor del av den upplevelse vi erbjuder här på Bönabo Norrgård 

.. och vi lägger ned mycket tid och energi på att den skall överträffa förväntningarna hos dig som gäst. Ungefär 95% av den mat som vi levererar i våra paket är odlad eller producerad på gården, oavsett om det handlar om kött, potatis, ägg eller grönsaker. I och med vårt lantbruk och djurhållning kan vi väva samman vår matproduktion med upplevelsen och njutningen av att bo i vår stuga. Vi har full kontroll på kedjan hela vägen och kan därmed erbjuda råvaror i världsklass vilket vi är väldigt (nästan löjligt) stolta över!

Vi tycker att det är viktigt med hållbarhet, att värna om naturen och jorden, och anpassar därmed menyerna efter säsong. Grunden brukar bestå av kött eller fisk, potatis och grönsaker med tillbehör, men årstiderna kan göra att det varierar mellan lamm/nöt eller viltkött exempelvis och vi kompletterar gärna med något från skogens skafferi. All mat tillagas i regel av dig som gäst där vi förbereder och inkluderar enkla recept att följa i paketen och levererar till stugan, men vid önskemål och i mån av tid lagar vi gärna maten tillsammans med er och gör en trivsam aktivitet gemensamt av det hela, meddela oss gärna det i förväg om det är något ni önskar.


Mat smakar bäst tillagad utomhus med skogen och elden som extra krydda, och vi erbjuder därför alltid möjlighet att använda Muurikkan eller grillen för matlagning. Det finns också alltid tillgång till en kaffepanna och kaffe som du som gäst får använda fritt.